Stres

Stres je deo života

 Stresje koristan kad omogućava prilagođavanje čoveka na okolinu, nove situacije, podržava suočavanje i  rešavanje problema, kreativnost i dinamičnost.

Hronično ili intenzivno ponavljanje stresnih reakcija, bez faze odmora i regeneracije, šteti ljudskom zdravlju.

Kako izgleda u svakodnevnom životu?

 Stalni pritisci, napetosti, strahovi, brzi životni ritam, brojni poslovni rokovi, bombardovanje informacijama, borba za materijalna sredstva, odtuđenost od prirode i neprirodni način života.

Stresna reakcija i telo

 Reakciju mogu uzrokovati i fizički uzroci, kako što su buka, geopatološka zračenja, elektromagnetno zračenje, pa čak i hemijski uzroci, kao što su gasovi, kontaminirana voda ili hemijski kontaminirana hrana.

Bolest, bol, vrućina, tuga, nesanica, glad, su takode manifestacije hroničnog stresa.

Stres, telo i bolesti

Dok nam je telo pod stresom, ono ne može da se gradi, popravlja i regeneriše. Radi samo razgradnja ugljenih hidrata, masti i belančevina za stvaranje energije, koja se prekomerno troši za odbranu i prilagođavanje tela na stresnu situaciju.

Posledice su povezane sa slabim imunim sistemom, alergijama, glavoboljom, astmom, anksioznošću, depresijom, pa čak i sa kancerogenim bolestima, autoimunim bolestima i bolestima nepoznatog uzroka.

Brojne  bolesti koje uzrokuje su i debljina, šećerna bolest tip 2, intolerantnost na insulin, povišen šećer u krvi, srčano-žilne bolesti, moždani udar, itd.

Bioenergija, Bioterapija

Bioenergija i Bioterapija popravljaju posledice hroničnog negativnog stresa jednostavno i efikasno.

Leave a Reply